Rólam

Ismerj meg

Ki készíti a RoyalCashflow-t?

Szeretnéd tudni, ki van a RoyalCashflow logó mögött? Ki írja a posztokat, ki készíti a szoftvert?

Hát én! 🙂

Kecskés Imre vagyok, egy kétgyermekes családapa…

Kecskés Imre

Hogyan indult a RoyalCashflow?

A program keletkezése még az egyetemi éveimre nyúlik vissza, ahol többek között programozást tanultam. Kollégiumban laktam, ösztöndíjból és az otthonról érkező támogatásból éltem. Mindig szerettem tudni, hogy pontosan mire költök, ezért kiadásaim egy Excel táblázatban kezdtem el vezetni.

Eltelt némi idő és több éves költéseim vezetése igazán átláthatatlan Excel táblázatot eredményezett. Mivel akkor már szoftverfejlesztőként dolgoztam, elhatároztam, hogy készítek magamnak egy programot, és ebben fogom vezetni költéseim a továbbiakban.

Ez 2011 környékén lehetett. Így kezdődött a RoyalCashflow…

háztartási napló
royalcashflow vagyonmérleg régen
Kimutatás az első RoyalCashflow-ból

Időközben elmerültem a pénzügyek világában is. Faltam a pénzügyi könyveket, videókat néztem, képeztem magam.

Önképzés során feltűnt, hogy sokaknak szüksége lenne egy ilyen programra. Így elhatároztam, hogy publikussá teszem, bárki használhatja ingyenesen. Ez 2014-ben volt…

Azóta is folyamatosan fejlesztem az alkalmazást, illetve képzem magam, tanulok. A megszerzett pénzügyi tudást felhasználva szeretnék Neked segíteni, hogy az alkalmazás használatával pénzügyi tudatosságot hozz az életedbe és rendbe tedd pénzügyed.

Nem vagyok pénzügyi tanácsadó, nem értek a befektetésekhez. 😉

 Nem tanultam pénzügyeket egyetemen sem. (Csak középiskolában 🙂 )
 
Egyszerűen őszintén érdekel a személyes pénzügyek hatékony kezelése. Hogyan elemezzünk, hogyan tervezzünk, hogy minél több szabadságot és nyugalmat hozzunk az életünkbe. Nekem a RoyalCashflow a hobbim, a szenvedélyem. Ezért is működik már oly régóta.
 
Gyere, légy részese ennek a szenvedélynek, regisztrálj. Éld át Te is, milyen jó érzés figyelni vagyonod gyarapodását. Mert ez fog történni, ha folyamatosan szemmel tartod pénzügyeid.

Segíteni az embereknek kialakítani a pénzügyi tudatosságot

Küldetésem

Úgy érzem, időközben megtaláltam a küldetésem is: Segíteni az embereknek kialakítani a pénzügyi tudatosságot.

Élj szabadon, élj a lehetőségekkel! Ez lett a szlogen. Miért?

Többször tapasztaltam, hogy sajnos az emberek többségének nincs meg a kötelező 3-6 havi vésztartaléka. Sőt, sokaknak egyhavi sincs, azaz hónapról hónapra élnek.

Rengetegen közülük kénytelenek olyan munkahelyen sínylődni, amit nem is szeretnek, csakhogy fizetni tudják mindennapos megélhetési költségeket. Váltani nem tudnak, hiszen nem engedhetik meg maguknak, hogy esetleg egy-két hónapra munka nélkül maradjanak. Így marad frusztráció, a kiégés, amire rámehet az egészség, a családi kapcsolatok…

kiégés
kiteljesedés

De képzeljük el, mi történne, ha rendelkeznének legalább hat havi tartalékkal? Azonkívül, hogy könnyebben ki tudnák fizetni a nem várt kiadásokat, egy olyan munkahelyre is nemet mondhatnak, ahol nem tudnak kiteljesedni. Kereshetnek másikat, hisz megtehetik.

Ha tehát van hat havi tartalékod, azaz rendelkezel anyagi védettséggel, akkor szabadabban dönthetsz, szabadabban élhetsz, szabadabban élhetsz az új lehetőségekkel.

Tudom, hogy pénzügyi tervezés használatával össze lehet gyűjteni hat havi tartalékot. Ebben (is) segít Neked a RoyalCashflow PRO.

"A megszerzett pénzügyi tudást felhasználva szeretnék Neked segíteni, hogy az alkalmazás használatával pénzügyi tudatosságot hozz az életedbe és rendbe tedd pénzügyed."

Értékrendem

A pénzügyek követése az én értékrendemben nem a “beállítod és elfelejted” programok használatáról szól. Nem arról, hogy összekapcsolódsz a bankszámláddal és utána jó esetben havonta ránézel.

Nagyra tartom a kitartást, tisztelem azt, aki rászán az életéből napi öt percet kiadásai rögzítésére, hogy mindig tisztában legyen pénzügyeivel, ő kontrollálhassa a pénzét és ez ne fordítva legyen!

kitartás
pénzügyek szemmel tartása

Emlékszel még arra a régi mondásra, hogy “A jó gazda szeme hizlalja a jószágot”? Ez ugye azt jelentette, hogy az a gazda, aki figyelemmel kísérte a jószágait, észrevette, ha valami problémájuk volt. Az a gazda viszont, aki ezt elmulasztotta, és figyelmen kívül hagyta állatai igényeit, nem járt sikerrel.

Ez a mondás igaz a pénzügyekre is:

Ha nem kíséred figyelemmel a pénzügyeid, sosem leszel pénzügyileg sikeres!!! 

 Ha követed kiadásaid ,akkor a figyelmed ráirányítod a pénzügyeidre, és kialakul benned a pénzügyi tudatosság.

Az én célom az, hogy kialakuljon Benned a pénzügyi tudatosság!

Végigolvastad? Kérd a jutalmad!

A RoyalCashflow alkalmazás használatával, illetve a tudásbázis, blog, facebook oldalon található bejegyzések olvasásával aktivitás pontokat gyűjthetsz.

Minél több pontod van, annál több funkcióhoz férsz hozzá ingyenesen, illetve annál biztosabb lehetsz benne, hogy kifejlesztetted magadban a kiadáskövetés szokását.

Ha már regisztráltál, kattints a gombra és Tiéd a jutalompont!