royalcashflow költségkövető alkalmazás logó

Kiscserkész rang jutalma: Bővített mód

Szerző: | 2018. jan. 25.

kiscserkész rang jelvény

Az aktivitási ranglétrán a második állomás a Kiscserkész rang, mely körülbelül 5 nap aktív használat után érhető el. Ha elérted, a Bővített mód a jutalmad. Mit tud a bővített mód? Most kiderül.

Játékosított költségkövető alkalmazás leírás nyitóképe

Bővített mód

Bővített módban a befektetéseid, megtakarításaid, hiteleid, vagyontárgyaid tudod nyilvántartani, aminek köszönhetően még pontosabb képet kaphatsz a pénzügyeidről.

A Bővített módot aktiválni a Beállítások menüpont Fiók beállítások fülön tudod, a Bekapcsol gombra kattintva.

bővített mód bekapcsolása a költségkövető alkalmazásban

Bekapcsolás után az Alapadatok/Pénztárolók menüpontban megjelenik két új fül, a Befektetések és Vagyontárgyak és tartozások.

további pénztárolók rögzítésére szolgáló felület

Továbbá a Tranzakciók menüpontra kattintva is további új almenüpontok jelennek meg:

royalcashflow alapadatok menü

Befektetések, megtakarítások

Befektetések, megtakarítások értékének követésére szükséged van befektetés típusú pénztárolókra. Ilyen típusú pénztárolót akkor használj, ha például

  • részvény
  • kötvény
  • lakástakarék
  • unit linked biztosítás
  • nemesfémek
  • műkincsek
  • cryptovaluta
  • bérbeadni kívánt ingatlan
  • vagy egyéb hasonló típusú befektetés

értékét, hozamait akarod nyilvántartani. A befektetések közös tulajdonsága, hogy hozamszerzés céljából hosszabb ideig lemondasz a pénzedről, valamint nem tudod azonnal elkölteni, ehhez előbb vissza kell váltanod. Ezért ha például otthon tartasz készpénzt megtakarítás céljából, az nem számít befektetésnek.

Ha többet szeretnél megtudni a Befektetés pénztároló használatáról, kattints a linkre: Befektetés használatára példa — Lakástakarék

Hitelek nyilvántartása

Ha pontosan tudni akarod, mennyit kell még visszafizetned jelzálog- diák- autó, vagy egyéb típusú személyi hiteleidből, akkor a Hitel típusú pénztároló a megoldás számodra!

Fontos: Hitelkártyát nem a Hitel típusú pénztárolóval kezeljük. Ha hitelkártyád van, olvasd el ezt a cikket: Hitelkártyák kezelése

A hitel típusú pénztárolók egyenlege negatív, melyek csökkentik pénztárolóid összegyenlegét. Ennek köszönhetően megtudhatod, hogy melyik a nagyobb: adósságod, vagy megtakarításod.

Ha szeretnéd tudni, hogyan kell precízen vezetni a hiteltartozásod, olvasd el a Hitelek kezelése bejegyzést.

Vagyontárgyak nyilvántartása

Vagyontárgy típusú pénztárolókban azoknak a nagy értékű eszközöknek az értékét tarthatod nyilván, melyeket saját használatra vetted, mint például a saját lakást, vagy saját autót. A legtöbb vagyontárgy megköveteli, hogy folyamatosan pénzt fordíts rájuk, tehát “nyelik” a pénzt.

Több pénzügyi tanácsadó szerint a saját használatra vett vagyontárgyakat csak akkor érdemes pénzügyi kimutatásodban szerepeltetni, ha valamikor az eladását tervezed, és esetleg felélnéd az érte kapott pénzt.

Tranzakciók/Vagyontárgyak menüpont alatt a Vagyontárgy típusú pénztárolókhoz kapcsolódó pénzmozgásokat rögzítheted, mint például vagyontárgy vásárlása, eladása, illetve értékének helyesbítése.

További részletek a Vagyontárgyak kezelés leírásban olvashatsz.

Egyéb pénztárolók

Végül vannak még az egyéb típusú pénztárolók, melyek nem sorolhatóak az előbbi kategóriák egyikébe sem.

Van egy speciális felhasználási területe ennek a funkciónak: Ha van egy célod, amit el szeretnél érni, meg szeretnél vásárolni, folyamatosan gyűjtesz rá, és nem szeretnéd, ha az eddig összegyűjtött összeg a szemed előtt legyen, mert elköltenéd, akkor használd ezt a funkciót.

Ezek az Egyéb típusú pénztárolók, melyek pénzmozgásait a Tranzakciók menü Egyéb almenüjében tudod rögzíteni hasonló elvek mentén, mint a befektetések, hitelek és vagyontárgyak esetében.

Összefoglalás

Láthatod, hogy Kiscserkész rang mennyi plusz funkciót ad Neked, és csak 5 nap aktív használat kell az eléréséhez.

Remélem hamarosan Te is használod ezeket a funkciókat!

A szerzőről

Kecskés Imre

RoyalCashflow alapító, fejlesztő

Célja, hogy segítsen Neked a pénzügyeid áttekintésében. Szabadidejében online marketinggel, pénzügyekkel, na és persze családjával, gyerekeivel foglalkozik.

További cikkek

Végigolvastad? Kérd a jutalmad!

Tudtad, hogy  nemcsak a szoftver használata közben, hanem a Tudásbázis cikkeinek elolvasásaival is gyűjtheted az aktivitás pontokat?

Kattints a gombra, azonosítsd magad, és Tiéd a jutalompont!