01. A RoyalCashflow felépítése

szaggatott vonal
Szerző: Kecskés Imre
Szerző: Kecskés Imre

Célom, hogy segítsek Neked a pénzügyi tudatosságod fejlesztésében. Hiszem, hogy pénzügyileg tudatosan szabadabban élheted az életed.

Netán csak kapkodod a fejed, hogy első belépés után hova is kattints? Ne aggódj, ez a leírás segíteni fog Neked eligazodni az alkalmazás menüpontjai között.

Üdvözöllek RoyalCashflow felhasználók közösségében és gratulálok a döntésedhez! Az alábbiakban szeretném Neked röviden bemutatni a RoyalCashflow online háztartási napló alkalmazás általános felépítését. Kezdjünk is neki. 🙂

Első bejelentkezés után

Bejelentkezést követően az Áttekintés oldalra kerülsz, ahol – ahogy a neve is mutatja – pénzügyi egyenlegedről kapsz némi összefoglalást. Első alkalommal ez az oldal még üres, nem mutat semmit.

Az alábbi képen láthatod az adatok nélkül árválkodó Áttekintés oldalt. (Kattints a képre a nagyobb méretért)

A képen kettő bekeretezett területet lászt:

1. Az első az információs sáv, ahol felhasználóneved, aktivitási pontszámod láthatod, valamint a Beállítások és Súgó menüpontot is innen éred el.

2. A második bekeretezett rész a főmenü. Itt az alkalmazás főbb funkciói csoportosítva jelennek meg, melyek további almenüpontokat tartalmazhatnak. A főmenü a következő menüpontokból áll:

  • Áttekintés: Egyenleg információkat tartalmaz
  • Alapadatok: Itt tudod testreszabni az alkalmazást, beállíthatod a családtagjaid, pénztárolódid, kategóriáid, és a használt devizákat.
  • Tranzakciók: Ebben a menüpontban kell felvinned kiadásaid, bevételeid, és az egyéb pénzügyi mozgásokat
  • Számlák, mérőórák: Fizetendő számláid és a mérőóraállásaid rögzíthetőed. Ez a menüpont csak később érhető el Számodra.
  • Teendők: Egyéb teendők és a hozzákapcsolódó emlékeztetők kezelhetőek itt. Ez a menüpont majd később válik aktívvá Számodra.
  • Adattár: Okmányaid lejárati dátumáról kérhetsz emlékeztetőt, illetve egyéb jegyzeteket készíthetsz. Ez a menüpont is csak később érhető el.
  • Kimutatások: Pénzügyi kimutatásokat tartalmaz

Az almenüpontok rejtik a részleteket

Ha átnézted a főmenüpontokat, kattints az Alapadatok főmenüpontra. Ekkor az alábbi képhez hasonló képernyő fogad. (Kattints a képre a nagyobb méretért)

A képen tovább kettő bekeretezett terület látható:

3. A hármas számmal jelölt terület az almenüpontok, melyekre kattintva már a konkrét funkciót éred el. Minden almenüpont egy nagy ikonként jelenik meg a rendszerben, és az ikonra kattintva éred el a funkciót.

4. A negyedik bekeretezett rész a kiválasztott almenüpont címe. Innen tudod, hogy éppen melyik oldalon tartózkodsz. Az oldal címe alatt egy kis kérdőjel ikont találsz, melyre kattintva megjelenik az oldalhoz tartozó súgó.

Egy listás oldal általános felépítése

Ha még nem tetted, kattints a Családtagok almenüpontra! Ezen az oldal keresztül elemezzük részletesen a listás oldalakat, és az alkalmazás általános felépítését.

Nézzük meg alaposan a Családtagok listáját. (Kattints a képre a nagyobb méretért)

A könnyebb használat érdekében az alkalmazás úgy került kialakításra, hogy minden oldal felépítése hasonló legyen, ennek köszönhetően a használata is gyorsabban elsajátítható.

A legtöbb oldalon adataidat listákba rendezve találod. Minden lista felett megtalálod a

5. Lista címét,

6. Funkcióikonokat, melyekkel a lista tartalmát szerkesztheted, mint például új tételt adhatsz hozzá, vagy a rögzített tételt szerkesztheted, törölheted.

A leggyakrabban használt funkcióikonok a következők:

Hozzáadás ikon
Új sor felvétele gomb
Szerkesztés ikon
Sor módosítása gomb
Törlés ikon
Sor törlése gomb

7. A lista oszlopainak megnevezését. A megnevezésre kattintva a listát az adott oszlop szerint rendezheted. Újbóli kattintásra a rendezés iránya megfordul.

Természetesen magában a listában találod az adatokat, és a lista alján még egy összesítést is láthatsz.

Hogyan keress a listákban?

Kattints a Tranzakciók főmenüpontra, hogy megnézzünk egy keresőmezőkkel ellátott listás oldalt. Az alábbi képen a kiadások listáját láthatod. (Kattints a képre a nagyobb méretért)

Azon listák felett, melyek sok adatot fognak tartalmazni, keresőmezőket is elhelyeztünk. A keresőmezők alapértelmezetten nem láthatóak, azokat a

8. Nagyító funkcióikonra kattintva jelenítheted meg:

Keresés ikon
Keresőmezők megjelenítése gomb

9. A keresőmezők tehát a nagyító ikonra, azaz a szűrő megjelenítése gombra kattintva válnak láthatóvá. A keresőmezőket kitöltve, a Keresés gombra kattintva szűrhetsz a tételek között. Ha sok elem van a listában, akkor a lista lapozhatóvá válik, a lista alatt megjelennek az ún. lapozó gombok

További funkciógombok

A rendszer használata során még az alábbi funkciógombokkal fogsz találkozni, vess ezekre is egy pillantást:

PDF export ikon
Export gomb: Lista mentése PDF állományba
Importálás ikon
Import gomb: Fájlból történő adatok beolvasása
Lakat ikon
Lakat ikon: Inaktív elemek megjelenítése
Mentés ikon
Ok gomb: Módosítások mentésére szolgál

Röviden ennyit érdemes tudnod az alkalmazás felépítéséről. Következő lépésként olvasd el, hogyan rögzítsd az első kiadásod: Az első kiadás rögzítése

Tartalomjegyzék