royalcashflow kiadáskövető logó

Mik a “felhő alkalmazások” előnyei

Szerző: | 2017. feb. 4.

Bizonyára észrevetted, hogy a RoyalCashflow egy böngészőben futó szoftver, szemben a hagyományos, személyi számítógépekre telepítendő szoftverekkel.

Miért készült el úgy, hogy böngészőben fusson?

Azért, mert ennek a megoldásnak számos előnye van!

Nézzük meg, mik is ezek:

royalcashflow felhő alkalmazás bejegyzés nyitóképe
  • Nem kell telepíteni: Nem szükséges a telepítési folyamattal bajlódnod, csak beírod a böngészőbe a program elérhetőséget, és máris használhatod.
  • Nem kell a frissítéssel bajlódni: A frissítést is mi végezzük, Neked csak használni kell az új funkciókat.
  • Bárhol hozzáférhetsz: Nem vagy korlátozva asztali gépedhez. Internetkapcsolat segítségével bárhonnan hozzáférhetsz: otthonról bármelyik szobádból, kávézóból, rokonoktól, munkahelyről :), üzletekből, stb.
  • Bármikor hozzáférhetsz: Ahogy helyhez, úgy időhöz sem vagy kötve, éjszaka is ugyanúgy használhatod, mint nappal
  • Platformfüggetlen: Bármilyen operációs rendszerrel működik, legyen az Windows, Unix vagy Mac. Sőt, használhatod asztali számítógépen, notebook-on, tableten.
  • Biztonságosabb: Ha telepítendő szoftvert használsz és bedöglik a számítógéped, netán vírusos lesz, vagy újra kell telepíteni, akkor nagy valószínűséggel addig rögzített pénzügyi adataid is elvesznek. Ha ellopják a géped, akkor a veszteség biztos. Ezzel szemben, mivel a RoyalCashflow-ban adataid online, felhőben tárolódnak, nincs kitéve ennek a veszélynek.

Két tipp a böngészőben futó alkalmazásokhoz

1. A gyakran használt alkalmazásainkat helyezzük el a könyvjelzők közé. Az alábbi képeken látható, hogyan lehet ezt megtenni Google Chrome böngésző esetén: (kattints a képre a nagyobb méret megjelenítéséért)

royalcashflow kiadáskövető hozzáadása kedvencekhez

Az adott oldalt a Ctrl+D billentyűkombinációval is a könyvjelzők közé helyezheted.

2. Párhuzamos munkavégzéshez használjuk a böngésző “Új lap megnyitása” funkcióját

A költségnyilvántartóba belépve, az alsó feketesávban a főmenüpontok úgy lettek kialakítva, hogy az egér jobb gombjának használatával, a helyi menü segítségével Új lapon lehessen megnyitni azokat. Ha a RoyalCashflow több lapon is nyitva van, adatainkat könnyebben elemezhetjük.

Az alábbi képen a Tranzakciók menüpontra az egér jobb gombjával kattintottunk. Ezáltal megjelent a böngésző helyi menüje, ahol az első lehetőséget választva a Tranzakciók menü új lapon nyílik meg. (kattints a képre a nagyobb méret megjelenítéséért)

royalcashflow kiadáskövető lábléce

+1 Tipp: És végül, amire csak lehet, használjunk felhő alkalmazásokat. Manapság már szinte minden szoftvernek létezik online alternatívája, melynek egyik előnye a könnyű hozzáférhetőség, hiszen egy online szoftverhez csak egy gépre, illetve élő internetkapcsolatra van szükségünk. Ha ezek megvannak, bárhol, bármikor hozzáférhetünk alkalmazásainkhoz egyetlen böngészőn keresztül.

A szerzőről

Kecskés Imre

RoyalCashflow alapító, fejlesztő

Célja, hogy segítsen Neked a pénzügyeid áttekintésében. Szabadidejében online marketinggel, pénzügyekkel, na és persze családjával, gyerekeivel foglalkozik.

További cikkek

Végigolvastad? Kérd a jutalmad!

Tudtad, hogy  nemcsak a szoftver használata közben, hanem a Tudásbázis cikkeinek elolvasásaival is gyűjtheted az aktivitás pontokat?

Kattints a gombra, azonosítsd magad, és Tiéd a jutalompont!