Általános Szerződési Feltételek

A jelen általános szerződési feltételek – a továbbiakban: „ÁSZF” – a www.royalcashflow.hu (továbbiakban: royalcashflow.hu vagy Honlap), és az app.royalcashflow.hu címen elérhető alkalmazás és a hozzákapcsolódó mobilapplikáció által nyújtott szolgáltatás (továbbiakban: „Szolgáltatás” vagy „Alkalmazás”) igénybevételének feltételeit szabályozza.

1. Értelmező rendelkezések

1.1. Szolgáltató

Szolgáltató neve:           Kecskés Imre E.V.

Székhely:                        6724 Szeged, Sík Sándor u. 3. II/6

Adószám:                       66847285-1-26

Nyilvántartási szám:     39945567

Képviselő:                      Kecskés Imre

Elérhetőség:                  hello(kukac)royalcashflow.hu

1.2. Felhasználó

Felhasználónak minősül a royalcashflow.hu weboldal látogatója, továbbá mindenki, aki igénybe veszi a royalcashflow.hu által nyújtott ingyenes vagy fizetős Szolgáltatások valamelyikét is.

1.3. A Szolgáltatás leírása

A RoyalCashflow alkalmazás használatával a Felhasználónak lehetősége van a kiadásait, bevételeit és egyéb pénzügyi tranzakcióit nyilvántartani. A szoftver biztosítja a Felhasználónak, hogy a felvitt adatokat felhasználva elemzéseket hajtson végre múltbeli és jelenlegi, továbbá terveket készítsen a jövőbeli pénzügyi helyzetére vonatkozóan. Az Alkalmazás legtöbb funkciója ingyenesen elérhető, de néhány funkciója időbeli korlátozáshoz (rangokhoz), más funkciók díjfizetéshez kötöttek. A korlátozást a Felhasználó díjfizetés ellenében feloldhatja.

Ön, mint Felhasználó a Honlap használatával és az Alkalmazásba történő regisztrációjával elfogadja az alábbiakat:

2. A Szerződés megkötése és felhasználási feltételek

2.1. A Szerződés tárgya

2.1.1. A Szolgáltató a szerződés hatálya alatt jelen ÁSZF-ben meghatározott, az 1.3 pontban körülírt Szolgáltatást biztosítja a Felhasználónak.

2.2. Szerződéskötés

2.2.1. A Felhasználónak a szoftverbe történő regisztráció vagy díjköteles funkció megrendelése előtt el kell olvasnia, és el kell fogadnia jelen Általános Szerződési Feltételeket. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a szoftverbe történő regisztráció, vagy díjköteles funkció megrendelése ráutaló magatartásnak, azaz a szerződés elfogadásának és szerződéskötésnek minősül.

2.3. Szerződés hatálya

2.3.1. A felhasználói szerződés megszűnik a Felhasználó felhasználói fiókjának a Felhasználó vagy a Szolgáltató általi törlésével.

2.4. A felhasználás feltételei

2.4.1. Az Alkalmazás funkcióit csak regisztrált felhasználó veheti igénybe. A regisztrációhoz a Felhasználónak meg kell adnia egy szabadon választott felhasználónevet, egy erős jelszót, a Felhasználó egy élő email címét, valamint el kell fogadnia az Adatvédelmi tájékoztatót.  A regisztrációt követően a Szolgáltató aktiváló linket küld a megadott e-mail címre. A regisztrációs folyamat az emailben található linkre kattintás által fejeződik be.

2.4.2. A biztonságos használat érdekében a Felhasználónak kötelező erős jelszót választania. A javasolt jelszó legalább 8 karakter hosszúságú, mely tartalmazzon számjegyet, szimbolumot, illetve kis- és nagybetűt. A Felhasználó köteles a jelszavát titokban tartani.

2.4.3. A Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a felvitt adatai a Szolgáltató által meghatározott helyen és szerveren tárolódjanak.

2.4.4. A Szolgáltató a Honlap és az Alkalmazás felületén jogosult reklámok, hírek elhelyezésére. Ezek megjelenítését Felhasználó semmilyen módon nem akadályozhatja.

2.4.5.  A Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy az Alkalmazás használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat semmilyen módon ne sértse.

2.4.6. Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben egy Felhasználó az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat megszegi, vagy a Szolgáltatást visszaélésszerűen használja, a Felhasználó regisztrációját az összes kapcsolódó adattal együtt törölje bármilyen előzetes figyelmeztetés vagy tájékoztatás nélkül. Ilyen esetben, amennyiben a Felhasználó fizetős szolgáltatást vett igénybe, a Szolgáltató nem köteles visszatéríteni a már befizetett összeget.

2.4.7. A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy bizonyos esetekben egyedi döntés alapján megtagadhassa a szerződés megkötését. Ezt követően a Felhasználó fiókja előzetes egyeztetés után törlésre kerül. Amennyiben a Felhasználó előfizetéses szolgáltatást is igénybevett, a Felhasználó által kifizetett előfizetési díj időarányos, fel nem használt fennmaradó része visszajár.

2.4.8. A Felhasználó bármikor megszüntetheti regisztrációját az Alkalmazásban elérhető funkciók segítségével. Ekkor a felhasználói fiókja és vele együtt az összes általa rögzített adat azonnal törlődik a rendszerből.

3. Díjköteles szolgáltatás ismertetése, díjak teljesítése

3.1. RoyalCashflow Jumper csomag: A Felhasználónak egy egyszeri díj megfizetése ellenében lehetősége van a rangok által időben korlátozott funkciókhoz való azonnali hozzáférésre. A Jumper csomag nem tartalmazza a költségvetés és az excel export funkciót!

3.2. RoyalCashflow PRO csomag: A Felhasználónak előfizetési díj ellenében lehetősége van az előfizetési időszak tartama alatt hozzáférni az összes funkcióhoz.

3.3. A RoyalCashflow PRO csomag előfizetési díja havi előfizetés esetén 30 napra, éves előfizetés esetén 365 napra szól. Az előfizetési időszak lejárata után csak az előfizetési időszak meghosszabbítása után kap újbóli hozzáférést a Felhasználó.

3.4. A megrendelési igényét a Felhasználó a Megrendelő lap kitöltésével tudja leadni. Fontos, hogy a Felhasználó pontos adatokat adjon meg, hiszen ezen adatok alapján történik a szolgáltatás aktiválása és számlázása. A megrendelést Szolgáltató email-ben igazolja vissza a Felhasználónak.

3.5. A szolgáltatások árai bruttó árak. A Szolgáltató alanyi adómentességére tekintettel az árak nem tartalmaznak áfát.

3.6. A szolgáltatások díjai a megrendeléskor érvényes megrendelő űrlapon közzétett ár alapján alakul.

3.7. A díjak teljesítése bankkártyás vagy előre utalásos fizetéssel lehetséges. A díjak teljesítését követően a Felhasználó jogosult a megrendelt funkciók igénybevételére. A sikeres fizetést követően Szolgáltató 24 órán belül feloldja a megrendelt funkciók korlátozását a Felhasználó felhasználói fiókjában.

3.8. A Szolgáltató elektronikus számlát köteles kiállítani a díjak levonását követően 15 napon belül, amelyet elektronikus úton email-en keresztül juttat el Felhasználó részére. A Felhasználó az elektronikus számla kiállítást kifejezetten elfogadja.

3.9. Amennyiben az elégedettségi garanciális időszak lejárta után a Felhasználó úgy dönt, hogy nem kívánja továbbiakban használni a szolgáltatást, a Szolgáltató nem köteles visszatéríteni a Felhasználó által befizetett megrendelési és/vagy előfizetési díjat.

3.10. Díjköteles szolgáltatások elégedettségi garanciális időszaka a megrendeléstől számított 14 nap.

3.11. Felmondás kezdeményezése: RoyalCashflow PRO előfizetés bármikor lemondható az Alkalmazáson belül a Beállítások/PRO előfizetés menüpontban az Előfizetés lemondása gombra, vagy a sikeres fizetés értesítő email alján található linkre kattintva. Lemondás esetén a felmondási idő utolsó napja a már kifizetett időszak utolsó napja. Ezt követően a Felhasználó hozzáférése a PRO funkciókhoz megszűnik.

3.12. A Felhasználó hibájából történő késedelmes felmondás miatt pénz visszafizetési garanciát nem tudunk vállalni. Amennyiben a Felhasználó mégis szeretne élni a garancián kívüli pénz visszafizetési lehetőséggel, úgy 1.000 Ft ügyfészolgálati díjat köteles fizetni, mely összeg levonásra kerül a visszafizetendő összegből.

3.13. Bankkártyás díjfizetési mód Barion esetén

3.13.1. A Szolgáltató részére a Barion rendszer biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét. A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni webáruházakban, mobilalkalmazásokban, vagy barátaidnak. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. A Barion általános szerződési feltételei és az adatvédelmi nyilatkozata folyamatosan megismerhetők a https://www.barion.com/hu/ weboldalon, amiket a Szerződő Felek megismertek és elfogadtak.

3.13.2. Kártyás fizetés választása esetén a megrendelő lap kitöltését követően az oldal átirányít a Barion fizetőoldalára, ahol ezen szolgáltató biztonságos felületén a díjat bankkártyás fizetéssel lehet teljesíteni.

3.13.3. A Barion fizetőoldalán a bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni a bankkártya számot, a lejárat dátumot, a kártya hátoldalán található CVC kódot és egy működő email címet. A Barion fizetőoldalán lehetőség van regisztrációra, amely egyfajta kényelmi és biztonsági funkcióként szolgál. Előnye hogy nem kell többé begépelni a kártya adatokat egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég email cím és jelszó megadása.

3.13.4. A Barion rendszeren keresztül az alábbi bankkártya típusokkal lehetséges a fizetés: Mastercard vagy Maestro bankkártya, Visa vagy Electron bankkártya, Amex bankkártya.

3.13.5. A Barion biztosítja a biztonságos online fizetés lehetőségeit, hiszen szervereit a Comodo 2048 bites TLS titkosítása védi, valamint rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, ezért jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki.

3.14. Bankkártyás díjfizetési mód ismétlődő fizetés esetén

3.14.1. A Szolgáltató részére a CIB Bank Zrt. biztosítja az ismétlődő fizetés lehetőségét.

3.14.2. A sf.royalcashflow.hu webáruháza a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A sf.royalcashflow.hu a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a CIB Bank pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 256 bites TLS titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a sf.royalcashflow.hu nem értesül, azokat csak a CIB Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a sf.royalcashflow.hu oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell a TLS titkosítást.

3.14.3. A CIB Bank internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé. 

CIB bankkártya elfogadóhely

4. Szolgáltatások karbantartása, módosítása, megszüntetése

4.1. A Szolgáltató vállalja, hogy minden tőle elvárható intézkedést megtesz a Szolgáltatás zavartalansága és folyamatossága érdekében.

4.2. A Szolgáltató folyamatosan fejleszti, javítja és módosítja szolgáltatásait. A szolgáltatások újabb funkciókkal bővülhetnek, de az egyes szolgáltatások, funkciók vagy lehetőségek akár meg is szűnhetnek. A Szolgáltató fenntartja magának a jogot az általa nyújtott Szolgáltatások egyoldalú módosítsára. A Szolgáltató bármikor megszüntetheti a szolgáltatások nyújtását a Felhasználók számára, illetve bármikor bevezethet vagy létrehozhat új korlátozásokat a szolgáltatásokra vonatkozóan.

4.3. A Szolgáltatás megszüntetése esetén azon Felhasználóknak, akik a megszüntetés időpontjához képest 6 hónapon belül rendelték meg a Jumper csomagot, a Felhasználó ez irányú kérése ellenében a Felhasználó által kifizetett megrendelés díját visszakapja. Előfizetéses szolgáltatás -azaz a PRO csomag – megszüntetése esetén az azt előfizető Felhasználónak a Felhasználó által kifizetett előfizetési díj időarányos, fel nem használt fennmaradó része jár vissza.

4.4. Ha egy szolgáltatás és/vagy funkció megszűnik, akkor erről a Felhasználók kellő időben értesítést kapnak, hogy lehetőségük legyen adataik mentésére, archiválására. Ilyen esetben a Felhasználó felelőssége az általa felvitt tartalmak mentése.

4.5. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy azon ingyenes szolgáltatást igénybevevő Felhasználók felhasználói fiókját előzetes értesítés nélkül megszüntesse, akik hosszabb inaktivitást tanúsítanak, az Alkalmazást nem használják.

4.6. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy bármikor, bármilyen változtatást, javítást hajtson végre a weboldalon és/vagy az Alkalmazáson. Ez okból a Szolgáltató jogosult a szolgáltatást szüneteltetni minden előzetes tájékoztatás nélkül is. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a folyamatos üzemeltetés kivételes esetekben a Szolgáltató tudta és szándéka ellenére is megszakadhat. Ilyenkor a Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy az Alkalmazás mielőbb újra elérhető legyen, de időbeli garanciát nem vállal a helyreállítás tekintetében.

4.7. A Szolgáltató továbbá fenntartja a jogot, hogy szolgáltatásait más domainnév alá helyezze át.

5. Felelősség kizárása

5.1. Sem a Szolgáltató, sem alkalmazottai, sem megbízottja nem vállal felelősséget a szolgáltatások használatából, korlátozásából, megszüntetéséből eredő anyagi és nem anyagi természetű károkért. A Felhasználó kijelenti, hogy a weboldalt és az Alkalmazást kizárólag a saját kockázatára és saját felelősségére használja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért

5.2. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a szolgáltatások megbízhatóságáért, hibamentes működéséért, a felvitt adatok pontosságáért, teljességéért, azokból levont következtetésekért, valamint az ezeknek a közvetett és/vagy közvetlen használatából eredő anyagi és nem anyagi természetű károkért.

5.3. A Szolgáltató nem vállal felelősséget azon anyagi és nem anyagi károkért, mely azon okokból keletkezett, hogy a Felhasználó nem a javaslatoknak megfelelő erősségű jelszót választott;  jelszavát harmadik félnek gondatlanságból vagy szándékosan elérhetővé tette; illetve jelszava egyéb okok miatt hozzáférhetővé vált. A Szolgáltató továbbá nem voható felelősségre olyan károkért, mely a Felhasználó egyéb gondatlanságára vezethető vissza, mint például felügyelet nélkül hagyta gépét, más számára is elérhető számítógépet használt, illetve nem gondoskodott számítógépe megfelelő védelméről. A Felhasználó kijelenti, hogy adatait saját felelősségére teszi mások számára hozzáférhetővé.

5.4. A Szolgáltató nem garantálja, hogy a weboldalakhoz való hozzáférés folyamatos és/vagy hibamentes lesz. A Szolgáltató nem felel a rajta kívül álló okokkal összefüggésben keletkezett hibákért és ezek következményeiért. (például: az Internet szolgáltató és/vagy a tárhely szolgáltató és/vagy az Internetes hálózatban keletkezett technikai meghibásodások vagy kimaradások)

5.5. A szolgáltatás oldalai olyan linkeket tartalmazhatnak, melyek más szolgáltatók oldalaira irányítanak. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

5.6. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a Honlap Felhasználói által tanúsított magatartásért, viselkedéséért.

5.7. A Szolgáltató nem vállal semmilyen felelősséget a Felhasználó számítógépén vagy egyéb vonatkozásban keletkezett károkért a szolgáltatás használatával kapcsolatban.

6. Szerzői jogok és a weboldal biztonsága

6.1. A honlap és az Alkalmazás szerzői jogvédelem alatt áll. A Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja a royalcashflow.hu oldalnak és Alkalmazásnak. Szolgáltató valamennyi, a Honlapon szereplő, nem Felhasználótól származó védjegy használatára jogosult. A regisztráció, az Alkalmazás használata, illetve az Általános Szerződési Feltételek egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot Felhasználónak a Honlapon szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására.

6.2. A Felhasználó kötelezi magát, hogy a program forráskódját nem próbálja visszafejteni, azt nem elemzi, harmadik fél számára nem adja ki. A Honlap és az Alkalmazás bármilyen részének másolása a Szolgáltató írásbeli engedélye nélkül tilos.

6.3. A Felhasználó nem sértheti meg és nem kísérelheti meg megsérteni a Honlap és/vagy az Alkalmazás biztonságát. A Felhasználó nem kísérelheti meg a szolgáltatás sebezhetőségének vizsgálatát, kémlelését, tesztelését. A Felhasználó nem tehet kísérletet olyan információkhoz való hozzáférésre, amikhez neki nincs jogosultsága. A Felhasználó nem zavarhatja meg az Alkalmazás működését. Felhasználó beleegyezik abba, hogy nem használ semmilyen olyan eszközt, szoftvert vagy eljárást, amellyel megzavarja vagy megkísérli megzavarni az Alkalmazás rendeltetésszerű működését vagy bármely a weblapon folytatandó tevékenységet.

6.4. A Felhasználó köteles a Szolgáltatónak megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, ami a Szolgáltatatót a Felhasználó bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben vagy a felhasználási feltételek megszegése miatt éri. A Felhasználó felelőssége a szolgáltatás igénybevételével összefüggésben elkövetett jogsértésért a regisztráció megszűnését követően is fennáll.

7. Panaszkezelés

A Felhasználó panaszaival, észrevételeivel közvetlenül megkeresheti a Szolgáltatót a hello[kukac]royalcashflow.hu email címen, aki mindent megtesz azért, hogy a Felhasználót ért sérelmet megszüntesse. A Felhasználó köteles értesíteni a Szolgáltatót az általa ért sérelmekről, illetve lehetőséget kell biztosítania a Szolgáltatónak a sérelem megszüntetésére, mielőtt jogi útra terelné az ügyet. 

8. Az Általános Szerződési Feltételek módosításának lehetősége

Jelen tartalommal az Általános Szerződési Feltételek 2016. január 1-jétől hatályosak. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Általános Szerződési Feltételeket a felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A Felhasználó elfogadja a módosított feltételeket, amennyiben annak hatálybalépése után belép a rendszerbe.

Utolsó módosítás: 2021.03.14.

9. Szerződésre irányadó jog és záró rendelkezések

A felek a jelen szerződésben nem rendezett kérdések tárgyában a Ptk. és az egyéb hatályos magyar jogszabályok vonatkozó rendelkezéseit tekintik irányadónak.